FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord overweegt een commerciële stadionnaam’

De nieuw te bouwen thuishaven van Feyenoord krijgt mogelijk een commerciële naam. Volgens marktonderzoeksbureau Sport + Markt is de club met het Rotterdamse havenbedrijf en Siemens in gesprek om de stadionnaam te ‘verkopen’.

Floris van Dam van Sport + Markt weet te melden dat Feyenoord zo’n twee miljoen euro per jaar kan verdienen aan een commerciële stadionnaam. Ook de stadions van bijvoorbeeld FC Twente (Grolsch Veste) en PSV (Philips Stadion) zijn vernoemd naar een sponsor. In Duitsland zijn zelfs de meeste stadionnamen al commercieel.

Het nieuwe stadion van Feyenoord is één van de pronkstukken in het Nederlands/ Belgische bid voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018. Of de Lage Landen het toernooi ook daadwerkelijk toegewezen krijgen, bepaalt de FIFA donderdag.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *