FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord denkt aan schadevergoeding voor Tomasson’

Leo Beenhakker laat in gesprek met AD Sportwereld weten dat Feyenoord overweegt om bij de Deense voetbalbond een schadevergoeding te vragen voor Jon Dahl Tomasson. De technisch directeur van de Rotterdammers stelt dat de aanvaller nog altijd herstellende is van peesblessure die hij voorbije zomer op het WK-voetbal opliep. Sindsdien heeft de 34-jarige routinier geen duel meer gespeeld voor Feyenoord.

Volgens Beenhakker is de situatie van Tomassen vergelijkbaar met die van Arjen Robben. De aanvaller van Oranje kwam na het mondiale eindtoernooi ook niet meer in actie voor zijn werkgever, Bayern München, dat al enige maanden in een felle strijd is verwikkeld met de KNVB.

De technisch directeur laat weten dat de Stadionclub vooralsnog de kat uit de boom kijkt. “Ik heb een keer summier contact gehad met de Deense voetbalbond. Bij Feyenoord hebben wij besloten om af te wachten hoe de UEFA omgaat met de zaak-Arjen Robben, tussen de KNVB en Bayern München.”

Of Feyenoord daadwerkelijk een schadevergoeding in zal dienen valt nog te betwisten. “Als de KNVB en Bayern het af gaan doen met een vriendschappelijk wedstrijdje, dan wordt het lastig voor ons. Wij kunnen moeilijk tegen Jong Denemarken oefenen om de zaak-Tomasson op te lossen. Als er een schadevergoeding zou worden betaald door de KNVB aan Bayern, dan hebben wij een reden om naar de Deense bond te stappen. Met de mededeling dat wij iets hebben dat er wel heel sterk op lijkt”, aldus Beenhakker.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *