FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘De Guzman dacht ooit aan clubs als Arsenal en Barcelona’

Jonathan de Guzman werd in het verleden met clubs als Manchester City, CSKA Moskou en Valencia in verband gebracht, maar mede door zijn blessureleed werd de interesse nimmer concreet. Sinds afgelopen zomer staat de middenvelder, die bij Feyenoord transfervrij vertrok, bij Real Mallorca onder contract. “Als mens en als voetballer heb ik impulsen nodig, uitnodigingen, a push.”

“Als ik dat níét heb, slaat de gemakzucht toe”, benadrukt De Guzman in gesprek met het weekblad Voetbal International. “Mijn broer Julian (spelend voor Toronto FC, red.) weet dat: ‘Je moet als de sodemieter naar Spanje’, zei hij. En het klopt. In Nederland kende ik alles en iedereen. De spelers, de teams, de stadions… In Spanje leer ik alles kennen. Nieuwe indrukken, andere omgeving, hoger niveau. Hier kan ik niet gemakzuchtig zijn. Ooit dacht ik aan Barcelona en Arsenal, maar de realiteit heeft die droom achterhaald. Ik moet realist zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *