FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Driessen zet vraagtekens bij late ontsnappingen’

Feyenoord sloeg deze maand al meerdere malen toe in de slotfase van een wedstrijd. Ook afgelopen zaterdag was het weer raak tegen FC Groningen. Het betekende alweer de vierde Houdini-act van de maand. Journalist Valentijn Driessen zet hier zijn vraagtekens bij.

“Als er een keer iets eenmalig gebeurt, is sprake van een incident. Gebeurt iets twee keer, dan is dat toevallig, bij drie keer praat je over een patroon en bij een vierde keer wordt het verdacht.” De journalist doelt daarbij niet zozeer op de late doelpunten van Feyenoord (‘niets op aan te merken’), maar toch speelt er in zijn ogen iets.

De journalist vervolgt: “Alle vier de wedstrijden werden gespeeld na de zware verbale uithaal van Feyenoord-trainer Arne Slot na FC Twente-Feyenoord in Enschede op 29 januari. Toen hij en Feyenoord zich bestolen voelden omdat Allard Lindhout een vermeende penalty na hands van Robin Pröpper wegwuifde. Danny Makkelie trok bij Feyenoord-PSV negen minuten bij. Rob Dieperink gaf Feyenoord tegen NEC in de 90e minuut een penalty en stuurde daarbij verdediger Philippe Sandler van het veld. Een rode kaart, die inmiddels door de tuchtcommissie en commissie van beroep van de KNVB is geseponeerd.”

Tegen FC Groningen werd Isak Määttä na een discutabele gele kaart wggestuurd. Driessen: “Met Kooij’s verklaring dat Määttä de bal bewust op Jahanbakhsh schoot, begeeft de jonge scheidsrechter zich op hellend vlak. Bewust of onbewust is subjectief en niet ter beoordeling aan Kooij, aangezien het nooit hard te bewijzen valt. Terwijl Kooij daarmee tegelijkertijd de voetballende kwaliteiten van Määttä overschat. Alsof de Noor de klasse bezit om bewust dingen te doen met een bal.”

2 thoughts on “‘Driessen zet vraagtekens bij late ontsnappingen’

  1. Ik Valentijn Driesse een enorme klootzak. Onsportief gedrag kan je bestraffen met een gele kaart. Op het moment, dat de Groningen verdediger schoot lag Jahanbaksh weerloos op de grond. Als je er vanuit gaat, dat hij de bal als projectiel met de snelheid van min of meer 120 km per uur tegen zijn lijf kreeg, dan vind ik dat feitelijk misdadig. Ik begrijp best dat Valentijn Driessen een podium zoekt, maar het op deze manier te doen en aandacht te trekken dan ga je zwaar over grenzen heen.

  2. Ik vind Valentijn Driessen een enorme klootzak. Onsportief gedrag kan je bestraffen met een gele kaart. Op het moment, dat de Groningen verdediger schoot lag Jahanbaksh weerloos op de grond. Als je er vanuit gaat, dat hij de bal als projectiel met de snelheid van min of meer 120 km per uur tegen zijn lijf kreeg, dan vind ik dat feitelijk misdadig. Ik begrijp best dat Valentijn Driessen een podium zoekt, maar het op deze manier te doen en aandacht te trekken dan ga je zwaar over grenzen heen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *