FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Van Hanegem: ‘Optie om uit de FIFA te stappen’

Willem van Hanegem vindt dat Nederland het er, na de verloren bid om het WK 2018, niet bij moet laten zitten. In zijn column in AD Sportwereld schrijft de Kromme dat de FIFA zo’n grote bende is, dat het een optie is om de bond de rug toe te keren.

“Ik hoop dat wij het initiatief nemen om met een paar sterke landen die FIFA van binnenuit een lesje te leren. Het gaat daar nooit echt over voetbal. Laten we er mee beginnen om daar eens aandacht voor te vragen. En als die Afrikanen en Zuid-Amerikanen niet willen luisteren, dan stappen we er toch gewoon uit. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als Nederland, België, Frankrijk, Engeland en nog een paar voetballanden opstappen, ze schrikken zich dood”, aldus Van Hanegem. “Jammer is alleen dat ik het zo ver niet zie komen. Ook in onze contreien en misschien wel binnen de KNVB, lopen er mannetjes in bonds- en clubkostuums die deel van het circus willen blijven uitmaken. En dat houdt ons in de klauwen van de FIFA, vrees ik.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *