FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Drenthe: ‘Ik vrees de dag waarop ik dertig wordt’

Royston Drenthe speelde op twintigjarige leeftijd al voor Real Madrid en hoeft voorlopig nog niet te denken aan ouderdom. Toch vreest de middenvelder van Hércules CF al de dag waarop hij dertig wordt.

Drenthe is inmiddels 23 en speelt zijn wedstrijden voorlopig niet meer in het shirt van de Koninklijke. De international is er in Alicante achter gekomen dat een overzichtelijker bestaan een goede uitwerking heeft op zijn prestaties op het veld. “Het haastige is voorbij”, zegt Drenthe in Voetbal International.

“Dat wil zeggen: ik ga niet meer elke avond op pad. Ik vind mijn geluk thuis. Lekker eten, filmpje kijken, beetje pokeren. Aan de andere kant kan ik niet zonder mensen. Ik ben opgegroeid op straat, tussen familie, vrienden en bekenden. Ik heb een soort van drukte nodig. Dan voel ik me goed, dan zit ik lekker in mijn vel. Leven om me heen, dát moet ik hebben.”

Last van stress zal de Rotterdammer sowieso niet krijgen en dat is gezien zijn ambities maar goed ook. “Straks word ik dertig. Die dag vrees ik natuurlijk. Voor iemand die niet anders doet dan voetballen, is dat een eng vooruitzicht. Het liefst speel ik tot ik honderd ben”, aldus Drenthe.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *