FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord en Tomasson razend over artikel

John Dahl Tomasson en Feyenoord zijn boos. De club en de spits hebben volledig afstand genomen van een artikel dat (woensdag, red) in Voetbal International is verschenen. Daarin beticht zijn voormalige zaakwaarnemer Emile Miedema de speler van het veinzen van blessures.

De ervaren Deen zou helemaal niet geblesseerd zijn. Maar hij zou verschillende kwetsuren veinzen, omdat hij dan niet hoeft te spelen in een zwalkend elftal en niet meegaat in de sportieve teneur van de Rotterdammers. “Als ze ons even de tekst ter inzage hadden gegeven, had ik ze flink wat onzin kunnen besparen”, zegt Tomasson op de website van de club.

“Uiteraard hadden wij Jon liever wekelijks in de basis zien spelen, maar aan zijn blessureleed kan hij helemaal niets doen. Het is een aaneenschakeling van pech. Gekneusde rib, spierscheuringen, noem maar op”, reageert algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord.

“Op het moment dat hij bij ons terugkeerde bleek uit de keuring dat hij fit was. Aan zijn instelling mankeert ook helemaal niets, hij werkt elke dag keihard aan zijn herstel. En als er iemand van baalt dat hij niet van waarde kan zijn voor Feyenoord, is het Jon wel.”

“Met mijn voormalige zaakwaarnemer Miedema heb ik om precies te zijn achtenhalf jaar geleden voor het laatst contact gehad”, vertelt Tomasson verder. “De Deense journalist, die opgevoerd wordt, is ook niet bepaald van een kwaliteitskrant. Hem heb ik tweeënhalf jaar geleden voor het laatst te woord gestaan. Iedereen weet dat een deel van de Deense pers mij nog altijd de persboycot van het nationale elftal kwalijk neemt, maar met kwaliteitsmedia uit Denemarken spreek ik allang weer. Blijkbaar leeft er bij deze journalist en bij Miedema de nodige kinnesinne.”

“Ik concentreer me al maanden volledig op mijn herstel. Maar als er aan dit soort mensen een podium wordt geboden, was het wel zo netjes geweest om desnoods via de club wederhoor toe te passen. Dan had de schrijver van het artikel zich een hoop moeite kunnen besparen en waren de lezers van de nodige onzin verschoond gebleven”, aldus de Deense spits.

“Ik ben transfervrij overgestapt van Milan naar Stuttgart, zoals ik eerder ook transfervrij van Feyenoord naar Italië ben gegaan en ook weer transfervrij bij Feyenoord ben teruggekomen. Kijk, de opmerkingen van Miedema laat ik volledig van me afglijden, zeker als het gaat over de medische keuring en helemaal over mijn liefde voor Feyenoord. Want daar hoeft echt helemaal niemand aan te twijfelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *