FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Geen derde ring in de Kuip vanwege hoogtevrees’

De belangrijkste reden dat bouwgigant BAM de Kuip mag gaan renoveren, is dat Red de Kuip plannen had met een eventuele derde ring. Volgens ‘verkenneer’ Wim van der Sluis was het risico met deze derde ring te groot.

De steilheid van de derde ring kon mensen met hoogtevrees een apart gevoel gaan geven als ze het stadion zouden bezoeken”, zegt de oud-wethouder tegen De Telegraaf. “Onze constructeurs kwamen tot de ontdekking dat de hellinghoek van de derde ring 37 procent zou worden. Dat is wel erg steil. De huidige tweede ring is nu al 34 procent. Met het ‘opkragen’ van de tweede ring (verhogen) zoals BAM dat voor ogen heeft, is er nauwelijks sprake van steile tribunes.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *