Een WK om te onthouden voor Feyenoord

Nederland speelde deze zomer een WK in Brazilië dat onthouden mag worden, en zeker voor Feyenoord, één van de topclubs is Nederland was dit er één om te onthouden.

The Fantastic Four

Feyenoord, de in Rotterdam gestationeerde club was hofleverancier voor de verdediging van Oranje, met Stefan de Vrij, Daryl Janmaar, Terence Kongolo en Bruno Martins Indi, die allen hebben gespeeld in Zuid-Amerika.

Bruno Martins Indi was één van de echte sterren afgelopen WK, met een aantal verassende optredens in het hart van de Nederlandse defensie zorgde hij ervoor dat hij opviel.

De in Portugal geboren verdediger was een verrassing dit toernooi door Nederland te helpen naar de derde plaats, na het verslaan van Brazilië in de troostfinale.

 

Stefan de Vrij was een belangrijke schakel voor het basiselftal. De Vrij speelde in alle wedstrijden op weg naar de bronzen plak, die zij wonnen na Brazilië te verslaan.

De Vrij maakte zelfs een doelpunt tegen voormalig wereldkampoen Spanje. In Arena Fonte Nova te Salvador was dit het eerste doelpunt dat hij ooit maakte voor Oranje.

De 5-1 overwinning werd met luid gejuich ontvangen over heel de wereld, omdat hiermee de droom van Spanje om nogmaals wereldkampioen te worden een beetje in duigen viel.

 

Skills of geluk van Van Persie?

Van Persie, de ex-Feyenoord spits was waarschijnlijk één van de meest besproken spelers. Vooral zijn kopbal, net over de Spaanse keeper Iker Casillas zo in het doel, was voor vele het gesprek van de dag.

Van Persie’s legendarische “vliegende doelpunt”: was het geluk of waren het de vaardigheden van Van Persie? Hij deed het in ieder geval beter dan in de World Series of Poker afgelopen jaar. TesOok jij kan je geluk testen buiten het voetbalveld op websites zoals OnlinecasinoNederland.nl bijvoorbeeld.

Een gouden toekomst in het vooruitzicht

Verdediger Daryl Janmaat was ook van grote waarde in Zuid-Amerika, maar hij was niet zo beslissend als Martins Indi was, met maar één wedstrijd waarin hij speelde.

Janmaat speelde mee in de 5-1 afslachting van Spanje, maar hij zal er zeker blij mee zijn dat hij heeft mee mogen spelen in de vernedering van de voormalig wereldkampioen.

Terence Kongolo had het wat lastiger, hij was niet zo van belang als andere spelers, maar het is zeker een goede ervaring en dit zal hem helpen in de volgende wedstrijden die hij misschien voor Oranje gaat spelen.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!