FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik vind niet dat ik mislukt ben bij Feyenoord’

Anthony Lurling stopte afgelopen week als profvoetballer. De 38-jarige aanvaller kan terugkijken op een mooie carriere. Hij speelde voor o.a Heerenveen, NAC en Feyenoord. Hij begon en sloot zijn carriere af bij FC Den Bosch.

In de zomer van 2002 kwam hij van Heerenveen over naar Feyenoord, waar hij de opvolger moest worden van Jon Dahl Tomasson. Bij zijn eerste training werd hij uitgefloten door tienduizend supporters. “Een rode kaart van Bonaventure Kalou en de ruzietjes met Ullrich van Gobbel werden mij nagedragen”, herinnert Lurling in een terugblik met het Algemeen Dagblad.

Met zijn zaakwaarnemer had Lurling dezelfde route als Ruud van Nistelrooij uitgestippeld, maar de top van Lurling bleek de Nederlandse top te zijn: “Ik kon de knop niet omzetten. Ging voetballen met de gedachte: ik mag niet slecht spelen. Maar nu ik klaar ben, kijk ik met trots terug op mijn tijd bij Feyenoord. Ik vind ook niet dat ik mislukt ben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *