FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ronald Koeman spreekt zich uit over situatie ‘Dirk Kuyt’

Dirk Kuyt is bij Feyenoord nog van grote waarde. Toch is hij niet meer altijd verzekerd van een basisplaats bij de Rotterdammers die afsteven op het landskampioenschap. De ervaren aanvaller heeft moeite met zijn reserverol, maar Everton-trainer Ronald Koemen zegt dat dat er gewoon bij hoort.

In een gesprek met VI zegt Koeman: “Ik zie Feyenoord vaak spelen en als ze zelf niet in goeden doen zijn, winnen ze nog zonder een goal tegen te krijgen. Zo ging het bij Roda JC-uit, bij ADO Den Haag … Tot een paar jaar geleden verloor je als topclub zo’n wedstrijd of werd het gelijk, nu win je ‘m gewoon. Het feit dat PSV en Ajax ook almaar blijven winnen, duidt op extreme en verontrustende nivellering van de Eredivisie.”

Koeman gaat verder: “Dirk Kuyt kan negen van tien wedstrijden in de Eredivisie zo zonder problemen op 10 spelen. Alleen: een trainer moet wel altijd kiezen wat voor het elftal het beste is. Als dat dan toch ten koste gaat van Kuyt, is dat maar zo. Het is niet leuk, maar het hoort wel bij je vak.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *