FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Kuipvrees, daar lijkt het wel op bij Sam Larsson’

Voormalig Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken denkt dat Sam Larsson last heeft van ‘kuipvrees’. De Zweedse vleugelaanvaller kwam een jaar geleden over van sc Heerenveen, maar wist tot nu toe nog niet te overtuigen in Rotterdam. “Toen Feyenoord hem haalde, zag ik het wel zitten,” geeft Willem van Hanegem aan. “Hij heeft niets laten zien. Hij zoekt graag de combinatie, maar dat is bij Feyenoord niet bepaald de huisstijl.”

Van Hanegem gaat verder: “Tegen Excelsior mocht hij van de zijkant alleen richting de keeper. Je zag hem zoeken aan wie hij de bal nog kon afgeven. Er was niemand, hij wilde de bal klaarleggen voor zijn rechtervoet, maar maakte de bal op die manier vrij voor een verdediger. Een zelfverzekerde speler overkomt dat niet. Terwijl ik Larsson wel een leuke voetballer vind.”

Ruben Schaken heeft wel een verklaring waarom het bij de Zweed niet loopt. “Kuipvrees, daar lijkt het wel op bij Larsson,” aldus Schaken. “Hij lijkt aangekomen bij een kruispunt. Nu moet hij het laten zien. Lukt dat, dan wint hij het publiek voor zich. Lukt dat niet, dan wordt het een moeilijk verhaal voor hem. En dat is jammer, want hij kan echt voetballen. Ja, het is vijf voor twaalf voor Larsson.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *