FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord heeft belangrijk transfernieuws voor supporters

Afgelopen transferperiode deed Feyenoord het rustig aan op de transfermarkt. Jordy Clasie werd gehuurd van Southampton en er werd een Colombiaanse aanvaller gehaald. Er zijn supporters van de Rotterdammers die hopen dat dat in de winter verandert, maar algemeen directeur Jan de Jong heeft wat dat betreft slecht nieuws.

De Eredivisie-topclub zal namelijk niet met grote investeringen komen… In het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Wij kochten nog nooit een speler die duurder was dan acht miljoen euro. Dat doen onze concurrenten wel. We willen dat eigen jeugdspelers doorstromen, spelers bij wie elke euro winst is als we ze ooit verkopen. En we gebruiken een deel van onze inkomsten om te investeren in de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, het jeugdcomplex en het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord.”

De Jong vindt niet dat het verschil met Ajax en PSV groter is geworden. “De kloof met Ajax en PSV, die is volgens mij juist kleiner geworden. We komen namelijk uit een situatie waarin we bijna technisch failliet waren. Alleen zullen we moeten blijven presteren om bij te kunnen blijven. De Champions League leverde ons 28 miljoen euro op. De tv-rechten zijn inmiddels gestegen van 2,2 miljard per jaar naar 3,3 miljard per jaar. Dat betekent dat Ajax en PSV inmiddels nog veel meer geld ophalen in Europa.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *