Nicolai Jørgensen: ‘Van Persie en ik zijn twee oude mannen’

Nicolai Jorgensen was erg blij dat hij tegen PEC Zwolle weer eens een doelpunt maakte. Dit was al maanden geleden voor de Deen die met een blessure kampte. “Ik schoot tegen de paal en dacht dat hij er vandaag wéér niet in zou gaan. Maar daarna was ik erg blij.”

Dat hij zolang niet gescoord had, knaagde niet echt aan de spits. “Ik ben vier maanden geblesseerd geweest. Het is logisch dat je niet scoort als je niet speelt”, zo gaf hij aan. “Ik heb thuis hard gewerkt om er mentaal klaar voor te zijn en om in de situaties te komen waar ik in wil komen. Ik keek videobeelden terug om te kijken wat ik goed en fout deed. Al die kleine dingen die nodig zijn. Deze week heb ik beelden terug gekeken om te kijken op welke plekken ik gevaarlijk was in het verleden. Dat was vandaag ook succesvol. Ik scoorde vanuit een corner, maar ik was de hele tijd gevaarlijk. Ik had alleen al in de eerste helft drie keer kunnen scoren.”

Jørgensen ging verder: “Het belangrijkste voor mij nu is dat ik de kansen krijg. Het was pas de tweede keer dat ik negentig minuten speelde. Ik zal alleen nog maar beter worden en ik weet zeker dat ik nog veel vaker ga scoren dit seizoen.”

De Deen had echter wel gehoopt dat hij aan het eind van de wedstrijd gewisseld werd. “Ik was moe. Je ziet het ook aan mijn gezicht. Ik had veel gerend. Robin en ik moesten grote ruimtes innemen en we zijn twee oude mannen”, zo gaf hij lachend aan. “Het was goed dat hij mij liet staan. Ik heb de minuten nodig, het was 3-0 en erg belangrijk voor mij. In de tweede helft had ik misschien wat meer op mijn positie moeten blijven. Ik was wat vaak aan de zijkanten. Maar dat was wat het team nodig had. Ik ben blij dat ik negentig minuten heb gespeeld.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!