‘Mensen vinden het raar dat contract van deze Feyenoorder verlengd is’

Onlangs verlengde Feyenoord het contract van Sven van Beek met twee seizoenen. Dat is best opvallend te noemen want hij staat iedere week niet in de basis terwijl de verdediging ook niet solide oogt. Veel mensen vinden de verlenging dan ook raar.

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond zegt in gesprek met de NOS: “Ik vind het niet zo verrassend dat Van Beek dit seizoen op de bank zit. Hij heeft een hele slechte voorbereiding gehad, waarin hij bij veel tegendoelpunten betrokken was. Dat is ook de reden dat Giovanni van Bronckhorst voor Eric Botteghin heeft gekozen.” Commentator Arman Avsaroglu vult aan: “Op papier is Van Beek de meest getalenteerde verdediger van Feyenoord. Maar Botteghin en Jan-Arie van der Heijden staan niet bekend als de beste verdedigers van de Eredivisie. Als je hen niet uit de basis kan spelen, is het de vraag of je het wel in je hebt…”

Onlangs werd het contract van Van Beek opmerkelijk genoeg opengebroken en verlengd. Bischop: “Je proeft wel een beetje dat veel mensen het raar vinden dat het contract met een wisselspeler verlengd wordt. Maar Martin van Geel (technisch directeur, red.) doet dit wel vaker. Verlengen met spelers die een beetje op een dood spoor zitten. Dat noemt hij dan transferwaarde creëren. Anders loopt Van Beek gratis de deur uit en dat wil Van Geel niet.”

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!