FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord geeft groen licht voor bouw nieuw stadion

Feyenoord heeft groen licht gegeven om een nieuw stadion te bouwen. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

De krant onthult op vrijdagmiddag: “Feyenoord pakt door met de plannen voor het nieuwe stadion in Rotterdam-Zuid. De club en Stadion Feijenoord hebben vandaag groen licht gegeven aan het voortzetten van het ambitieuze project, dat Feyenoord in 2023 een hypermoderne thuishaven aan de Nieuwe Maas moet bezorgen. Dat bevestigt een woordvoerder van Feyenoord City.”

Men gaat verder: “De witte rook uit De Kuip is een grote doorbraak, nadat het proces enkele maanden lang muurvast leek te zitten. Discussie was er vooral over eis van Feyenoord om in het kersverse onderkomen jaarlijks minimaal 25 miljoen euro aan het spelersbudget te kunnen toevoegen. De gemeente Rotterdam – dat in totaal 135 miljoen euro in de ontwikkeling steekt – wilde Feyenoord niet laten ‘voorpiepen’ en vond dat de club zijn eigen boontjes moet doppen. Dat is nu gelukt.”

De woordvoerder in kwestie voegt daar nog aan toe: “Door tenminste 30 miljoen extra eigen vermogen te verwerven voor de nieuwbouw wordt een vaste en jaarlijks te indexeren bijdrage van tenminste 25 miljoen per jaar aan de spelersbegroting van Feyenoord mogelijk gemaakt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *