FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

TEKORT AAN SPONSORS: “Feyenoord en PSV moeten creatief zijn”

De bedrijven in de energiesector dreigen afstand te gaan nemen van de Nederlandse Eredivisie. Volgens sportmarketeer Chris Woerts is die ontwikkeling helemaal niet bijzonder.

“Dat bedrijven als Qurrent en Energiedirect.nl bij Feyenoord en PSV gaan verdwijnen als hoofdsponsor zorgt voor rumoer, maar het is niet meer dan een golfbeweging”, vertelt Woerts aan De Telegraaf. “Eerder waren banken, verzekeringen en automerken hoofdsponsors bij veel Eredivisie-clubs en die zie je nu nauwelijks nog.” Ook Bob van Oosterhout trekt de conclusie dat het sponsorlandschap is veranderd de afgelopen jaren. “Shirtsponsor volgen elkaar nu eenmaal sneller op dan pakweg 20 jaar geleden. De keuzemogelijkheden voor adverteerders zijn enorm toegenomen.” Woerts ziet energiebedrijven voorlopig niet terugkeren. “Op die markt is sprake van een consolidatiegolf, van eten of gegeten worden. Zie het aantal overnames. Potentiële hoofdsponsors vallen zo weg en clubs als Feyenoord en PSV moeten creatief zijn in hun zoektocht naar nieuw geld, naar nieuwe hoofdsponsors.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *