FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Giovanni van Bronckhorst: ‘Feyenoord is inderdaad teleurgesteld’

Gisteren maakte Giovanni van Bronckhorst bekend dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Feyenoord. Dit is zijn eigen beslissing geweest want de Rotterdammers wilden eigenlijk wel met hem door.

Hij zegt namelijk: “Ik heb in de gesprekken die we deze week nog voerden gemerkt dat ze teleurgesteld zijn. Ze begrijpen mij wel, maar dat ik niet wil doorgaan beschouwen ze als een teleurstelling. Dat maak ik uit hun reacties op.” Jan de Jong en Martin van Geel hoopten dat Van Bronckhorst te porren was voor nog een jaartje. “We sluiten straks vier seizoenen af en dat is bij elkaar een heel mooie periode voor de club geweest. Een fase in de historie van Feyenoord die niemand zal vergeten. Maar de directie snapt ook dat ik op mijn gevoel afga en al voor de kerst begon ik te twijfelen. Kijk, ik ben ook echt een gevoelsmens. Mijn gevoel heeft me naar alle grote clubs geleid waar ik mocht spelen en heeft me ook naar Feyenoord teruggebracht.”

Hebben de Vrienden van Feyenoord nog enige invloed gehad op zijn beslissing? Nee, zegt Gio. “Géén. Het is moeilijk om dat overigens niet mee te nemen in je overwegingen. Want ik merk natuurlijk wel dat er veel gebeurt rond de club. Ik krijg dat mee, of ik het wil of niet. Als trainer van Feyenoord moet je je daarvoor afsluiten en dat is soms heel moeilijk. Het heeft in elk geval niet geholpen, want het rumoer rond de club werkt niet positief naar de club in z’n totaliteit. Maar zij hebben er niet voor gezorgd dat ik stop. Ik ben in elke fase van mijn werk als trainer bij Feyenoord blijven vechten. Juist daardoor heb ik samen met mijn staf en mijn spelers succes gehad. Er zijn veel momenten geweest waarbij we onder druk hebben gestaan. Maar ik ging altijd door.”

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *