FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord haalt huurling terug: ‘We zullen zien hoe hij het oppakt’

Feyenoord verhuurde afgelopen seizoen Emil Hansson aan RKC Waalwijk. Hij maakte daar veel indruk en promoveerde zelfs met dit team. Volgend seizoen krijgt hij een nieuwe kans bij Feyenoord. In de voorbereiding mag hij zich gaan bewijzen.

Sjaak Troost, de nieuwe technisch directeur van de traditionele Eredivisie-topclub, legt in Voetbal International uit: “Je hebt verschillende soorten talenten. Sommigen moet je bij de oren pakken en sommigen moet je geleidelijker brengen. Die hebben meer tijd nodig, die moeten zich lekker in de luwte kunnen ontwikkelen. Hansson behoort tot die laatste groep. Gewoon zonder druk en veel minuten maken. Uiteindelijk moet zo’n speler dan klaar zijn om in een heksenketel te spelen, om in een elftal te spelen dat moet winnen. We zullen zien hoe Emil dat oppakt.”

De beleidsbepaler vervolgt: “Feit is dat het jaar RKC in de Eerste Divisie goed is geweest voor zijn ontwikkeling. Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat hij moet voetballen. Hij heeft de leeftijd om iedere week te spelen. Idealiter bij Feyenoord en anders een jaar elders op Eredivisie-niveau. Op basis daarvan moeten we straks samen rond of na de voorbereiding de juiste afweging gaan maken.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *