FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Leroy Fer: ‘Ik wilde helemaal niet weg bij Feyenoord’

In 2011 maakte Leroy Fer de overstap van Feyenoord naar FC Twente. Iets wat hem totaal niet in dank werd afgenomen. Hij werd namelijk voor alles en nog wat uitgemaakt.

Desondanks zei hij meteen dat hij ooit terug wilde keren. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug: “Destijds leek dat niet zo’n goed idee, het was alsof de mensen mij de stap naar FC Twente nooit zouden vergeven. Maar toen ik scoorde tegen Hapoel Beer Sheva voor de Europa League, hoorde ik het stadion mijn naam scanderen. Dat deed me heel veel, het voelde alsof ik weer geaccepteerd werd en de manier waarop ik die goal vierde, liet ook wel zien dat ik heel blij was. Toen was ik écht terug, zó voelde het.”

Na zijn transfer naar Enschede ontving hij zelfs een rouwkaart: “Vooropgesteld: ik wilde niet weg, maar we kwamen er niet uit, over de verlenging van mijn contract. Toen ben ik verder gaan kijken en kwam Twente. Dat mensen het me hebben verweten, ik begreep het nog ook, maar niet hoe sommigen met me omgingen. Alleen, dat is al lang geleden. Ik ben nu terug, als een ander mens en een andere speler als toen ik acht jaar geleden vertrok. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik de kans kreeg terug te keren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *