FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft een gigantisch probleem’

Het gaat niet goed met Feyenoord. Gisteren werd er nog in eigen huis kansloos met 0-3 verloren van AZ. Diverse Nederlandse media luiden nu de noodklok. Ze zien het namelijk helemaal misgaan bij de Rotterdammers.

Het Algemeen Dagblad opent: “Crisis in De Kuip. Bestuurlijk is het al een tijdlang een rommeltje en sportief verkeert Feyenoord inmiddels ook in zwaar weer. Hoe moet het nu verder na de ontluisterende nederlaag in eigen huis tegen AZ?” De krant oordeelt dat de traditionele topclub een gigantisch probleem heeft: “Een worstelend elftal dat geen raad wist met zichzelf. Geen vertrouwen, geen verrassing, bar weinig eigenlijk. Symbolisch? Aanvoerder Eric Botteghin die blunderde in de slotfase. Alles was toen al verloren, maar het moment paste in een breder perspectief. Dat van een onmachtig Feyenoord, dat inmiddels tiende staat in de Eredivisie.”

De Telegraaf meldt dat Feyenoord de kluts kwijt is: “Bijstellen en nog eens bijstellen. Dat is het motto voor Jaap Stam al vroeg in het seizoen. De bijna veertigduizend toeschouwers kregen vanwege de honderdduizenden liters water die uit de hemelpoorten stroomden voor de wedstrijd al een koude douche, maar eenmaal in De Kuip wachtte hen er nog eentje. De rillingen liepen bij de totaal verzopen aanhang van Feyenoord over het hele lijf, alleen zelden of nooit veroorzaakt door betoverend voetbal.” De eigen jeugd lijkt nog wel krediet te hebben bij de fans: “Daarom was er ook grote weerstand tegen de vervanging van Orkun Kökcü in het tweede bedrijf. Een woedend fluitconcert was te horen en dat moment stond in schril contrast met het cynische applaus dat Renato Tapia bij zijn vervanging meekreeg.”

Trouw schrijft op vrijdag: “Ook tegen AZ kwamen de beperkingen van Feyenoord weer bovendrijven. Jens Toornstra kan niet veel beter, Luciano Narsingh komt eveneens kwaliteit tekort en de tobbende Eric Botteghin is intussen een aanvoerder zonder gezag. Daarnaast probeert Steven Berghuis een rol te vervullen die hem niet past; hij tracht geforceerd de spelmaker te zijn, waarbij hij veelvuldig met de bal loopt en onbeduidende passes geeft.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *