FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-leiding heeft een enorme grote fout gemaakt’

Na een aantal slechte resultaten staat Feyenoord-trainer Jaap Stam onder druk bij Feyenoord. Voetbal International schrijft: “Is dat de schuld van een hoofdtrainer? Gedeeltelijk. Maar het heeft vooral te maken met welke spelers de club koopt en hoe ze worden opgeleid. Op dat vlak loopt Feyenoord ver achter op Ajax en PSV en misschien AZ. De vraag is gerechtvaardigd of en hoe dat gat ooit gaat worden gedicht.” Zo is de waarde op het veld relatief gering en is Jong Feyenoord niet aangesloten in de voetbalpiramide.

Clubwatcher Martijn Krabbendam wijt dit vooral aan het gebrek aan vernieuwing. “Feyenoord koos opnieuw voor iets wat er al was. Jens Toornstra kon verlengen, Nicolai Jørgensen mocht een verbeterd contract tekenen, Steven Berghuis kreeg er een jaar en megasalaris bij. De club ging met het geld dat er nog was all-in op Marcos Senesi, die met zijn prijskaartje van zeven miljoen op de bank zit. Voor de rest kwamen er wat half fitte spelers, transfervrij of op huurbasis.”

Feyenoord heeft volgens de journalist ‘een minder elftal’ dan vorig seizoen en dat terwijl de achterstand op Ajax toen al 21 punten bedroeg. “Het hoofd van Jaap Stam wordt geëist, dat is makkelijk. Maar als trainer moet hij werken in een totaal verknipte organisatie, met een paar interimmers (Sjaak Troost en Mark Koevermans) en een jeugdtrainer (Dirk Kuijt) aan het roer. Er is geen leiding, geen visie en dus krijgt Feyenoord simpelweg wat het verwácht te krijgen, gewoon doordat de club nog steeds doet waarmee zij al veel te lang bezig is: geen beleid voeren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *