Zwiterse media over Feyenoord: ‘Hoe kan die ploeg Porto verslaan?’

Feyenoord ging gisteren in de Europa League met 2-0 ten onder tegen Young Boys. De Rotterdammers gaven in het begin van de wedstrijd al snel twee penalty’s weg en die klap kwamen ze niet meer te boven.De Zwitserse media verbazen zich vooral over het feit dat Feyenoord van Porto heeft gewonnen.

In de Neue Zürcher Zeitung gaat het vooral over het verval van Feyenoord ten opzichte van vroeger. ‘Feyenoord was het eerste Nederlandse team dat de Europacup won in 1970. De club is momenteel ver weg van dergelijke successen. In de Eredivisie bezet de club slechts een tiende plaats na tien speelronden. De overwinning tegen Porto in de Europa League lijkt meer een uitzondering te zijn geweest. In het Stade de Suisse kon het team van Jaap Stam geen vuist maken.’

De krant zag dat Feyenoord slechts twee keer tot een doelpoging kwam. ‘Vooral in de beginfase waren de vele onnauwkeurigheden bij Feyenoord zichtbaar. De eerste twee grote fouten bleven zonder gevolg, maar de derde leverde een doelpunt op. Qua vastberadenheid bleef Feyenoord duidelijk achter bij Young Boys en de ploeg kwam slechts tot twee doelpogingen: via Luis Sinisterra in de eerste helft en Orkun Kökcü na een uur spelen.’

Le Matin zag dat Feyenoord met duizenden supporters naar Bern reisde. Voor de wedstrijd kwam er een mooie sfeeractie vanuit het uitvak. ‘Maar daarna? Niets meer. Net zoals hun spelers op het veld, werden de toeschouwers van de nummer tien van de Eredivisie opgeslokt door die van Young Boys.’

‘Hoe het kan dat Feyenoord twee weken geleden in dezelfde Europa League-groep van Porto won? Het blijft een mysterie. Het duurde geen kwartier voordat Young Boys profiteerde.’

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!