FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Enorme blunder van Jaap Stam in de Johan Cruijff ArenA’

Feyenoord kreeg gisteren een flink pak op de broek in de Johan Cruijff ArenA. Tegen Ajax werd het maar liefst 4-0. Analist Wim Kieft heeft kritiek op de tectiek die trainer Jaap Stam hanteerde. Dit laat hij dan ook weten in de Telegraaf.

Hij schrijft namelijk: “Tegen Ajax stuurde Stam een kamikaze-elftal met vijf offensief ingestelde spelers het veld in, die nauwelijks een bal veroveren en blind uit de organisatie lopen terwijl de andere helft van het elftal blijft staan. Als we de afspraken nakomen, blijven we compact staan, vertelde een vertwijfelde Stam. Maar sinds wanneer komen Jörgensen, Berghuis, Narsingh en Sinisterra hun defensieve afspraken na?”

Kieft gaat verder met zijn verhaal: “Stam vond het een vreemde constatering dat een elftal met zijn handtekening verdedigend zo kwetsbaar is en zoveel doelpunten incasseert. Maar dat is niet vreemd. Als je team zo kwetsbaar is, mag je de boel dichtgooien en de nul heilig verklaren. Als voormalig topverdediger moet Stam weten hoe je dat doet. In 1990 reanimeerde oer-Feyenoorder Wim Jansen de club door op zeker te spelen, zo vertrouwen te tanken en dat later uit te bouwen. Het resulteerde in de halve finale van de Europa Cup II in 1992 en het kampioenschap een jaar later.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *