FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord moet voor deze binnenlandse transfer gaan’

Groningen en Feyenoord speelde gisteren tegen elkaar in een wedstrijd die in 1-1 eindigde. Bij de thuisploeg was Deyovaisio Zeefuik één van de uitblinkers. Is hij misschien geen versterking voor de Rotterdammers?

Rapporteur Johan Zuidema van De Telegraaf schrijft in ieder geval: “In de laatste linie van Feyenoord lopen momenteel allemaal middelmatige spelers, terwijl Zeefuik juist de drijvende kracht was van de thuisploeg. Die jongen is fysiek sterk en gaat telkens over zijn man heen. Het gevolg is dat de linksbuiten van de tegenstander meer achter hem aanloopt dan andersom.”

Hij gaat verder: “Zijn hoofdtaak is uiteraard verdedigen en dat doet hij solide. Daarnaast trekt hij veel mee in de aanval en zorgt hij daarbij voortdurend voor dreiging. Waarschijnlijk heeft hij dat meegekregen uit de Ajax-opleiding.” Zuidema vindt dat Zeefuik een enorme drive heeft: “Bovendien haalt hij zeer regelmatig een goed niveau. Hij presteert heel constant.”

Verschillende Feyenoorders zijn aan vervanging toe: “Botteghin is in mijn optiek over datum. Voor een club als Feyenoord is hij simpelweg niet goed genoeg. Er lopen voldoende spelers in de Eredivisie rond die het bij Feyenoord wellicht goed zouden doen. Zeefuik is daarvan een voorbeeld, maar bijvoorbeeld ook Lennart Czyborra van Heracles Almelo. Die jongen heeft ook een goede drive.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *