FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord maakte grote fout: ‘Die spelers leveren de concurrentie miljoenen op’

Feyenoord wil alsnog toetreden tot de voetbalpiramide. Volens oud-trainer Rob Jacobs komt dit besluit veel te laat. Dit zegt hij in zij column voor het Algemeen Dagblad.

‘Het is in mijn ogen slechts een doekje voor het bloeden, na een kapitale fout. Ik verwacht dat het nog jaren kan gaan duren voordat Feyenoord eindelijk met een elftal actief is in de Keuken Kampioen Divisie’, schrijft Jacobs. ‘De keuze van Feyenoord om te weigeren om eerder in te stromen in de Eerste Divisie, heeft de club in mijn ogen miljoenen gekost.’

Jacobs ziet dat spelers als Calvin Stengs, Myron Boadu, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donyell Malen zich via de beloftenteams ontwikkelden tot topspelers of internationals. ‘Al deze spelers leverden of leveren de concurrentie miljoenen op. En Feyenoord? Er lopen nu slechts twee spelers in het eerste elftal die hooguit mee kunnen doen. Spelers van Feyenoord hebben op een cruciale leeftijd nooit de druk gevoeld van het moeten presteren in volle stadions.’

De komst van de nieuwe O21-competitie moet uitkomst bieden voor Feyenoord, maar Jacobs denkt dat het nog wel even duurt voordat de Rotterdammers in de Keuken Kampioen Divisie actief zijn. ‘Doorstroming naar de Keuken Kampioen Divisie wordt een strijd van de lange adem en dat terwijl Ajax, PSV en AZ met hun beloftenteams de komende jaren hetzelfde ideale podium behouden voor talentenontwikkeling.’

‘Ik vrees daarom dat de top-drie voor de komende jaren uit die laatste drie clubs zal bestaan. Feyenoord heeft de boot gemist’, besluit de ‘sombere’ Jacobs.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *