FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord neemt beslissing over Klassieker in bekerfinale’

Feyenoord wist zich gisteren ten koste van Heerenveen te plaatsen voor de halve finales van de KNVB Beker. Volgende tegenstander is NAC Breda. Als ze deze ook weten te winnen staan ze in de finale. De kans is dan groot dat ze aartsrivaal Ajax als tegenstander krijgen.

Jaren geleden werd de finale tussen Ajax en Feyenoord over twee wedstrijden afgewerkt om fans van beide clubs de kans te bieden om erbij te zijn. Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet eerder weten dat wat hem betreft Ajax-fans welkom zijn bij een bekerfinale tegen de aartsrivaal, maar de grote vraag is of dat standpunt overeind blijft als dit daadwerkelijk in de praktijk komt.

De KNVB reageert via Twitter op deze kwestie. “De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal”, zo opent de voetbalbond. “Ajax – Feyenoord is een van de vier mogelijke finales. We moeten met alle scenario’s rekening houden, maar gaan nu niet vooruitlopen op één mogelijkheid, gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi. Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales.”

Feyenoord-watcher Jan Dirk Stouten reageert: “De halve finales moeten nog gespeeld worden, maar er wordt veel gespeculeerd over een mogelijke finale Feyenoord-Ajax. Na wat belletjes ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord nooit akkoord gaat met opnieuw een ‘dubbele’ finale zoals in 2010.”.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *