‘Feyenoord neemt afscheid van zeven spelers’

Afgelopen week zegde Feyenoord het contract van Eric Botteghin formeel op. Maar de kans dat hij blijft wordt met de dag groter. Ook is de kans groot dat de Rotterdammers nog een jaar doorgaan met Leroy Fer. Dit weet Voetbal International te melden.

Botteghin leek afgeschreven na de komst van Advocaat, maar de 32-jarige verdediger knokte zich terug en vormt steevast een duo met Marcos Senesi. Volgens VI ziet Feyenoord hem nog altijd als een belangrijke speler, die goed ligt in de groep. Nu de Braziliaan heeft bewezen nog niet te zijn opgebrand, lijkt Advocaat geen afscheid te willen nemen. Zeker zolang een betere rechtsbenige mandekker (financieel) niet haalbaar is.

Met Fer lijkt ook een andere routinier bij Feyenoord te blijven. De dertigjarige middenvelder is uitgegroeid tot een bepalende speler. Als de voorwaarden te behappen zijn voor de Rotterdammers, dan wordt de optie in zijn contract vermoedelijk gelicht. Daarentegen vertrekken Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Calvin Verdonk en Elber Evora hoogstwaarschijnlijk wel transfervrij.

Ook lijkt Feyenoord de diverse huurlingen uit te zwaaien, waaronder Rick Karsdorp. De rechtsback kwam steeds beter in vorm, maar ligt nog vast bij AS Roma. De Romeinen willen hem liever verkopen, terwijl de Nederlandse topclub niet de middelen heeft om hem in te lijven. VI meldt dat het te verwachten is dat Bart Nieuwkoop terugkeert van zijn verhuur aan Willem II.

Net als Karsdorp trekken ook Edgar Ié, Oguzhan Özyakup de deur van De Kuip waarschijnlijk achter zich dicht. De komst van laatstgenoemde ligt niet voor de hand, aangezien Feyenoord zijn transfersom en salaris niet kan veroorloven.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!