FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Moderne Kuip kan Feyenoord 43 miljoen euro aan spelersbudget opleveren’

Wanneer Feyenoord er voor kiest om de Kuip te moderniseren dan kunnen de Rotterdammers een fraaie inhaalslag gaan maken op de concurrentie. Dit blijkt uit de berekeningen van het bedrijf DMK. Die presenteerde vandaag in het NRC de plannen om een derde ring te bouwen in het stadion en het daarnaast grondig te verbouwen.

Daarmee zou Feyenoord plaats kunnen bieden aan ruim 63.000 fans. De plannen, die tweehonderd miljoen euro zouden kosten, gelden als alternatief voor het veel duurdere Feyenoord City, waarbij een nieuw stadion uit de grond wordt gestampt. In de plannen van DMK wordt de huidige Kuip uitgebouwd en gemoderniseerd.

De bouw kan in 2024 klaar zijn, en volgens de berekeningen van DMK levert dat in het eerste seizoen een salarishuis van 27 miljoen euro op. Het huidige spelersbudget is 20 miljoen euro. In de jaren daarna zou het spelersbudget in een optimaal scenario kunnen uitgroeien tot 43 miljoen euro. Het NRC benadrukt wel dat deze berekeningen van voor de coronacrisis zijn. DMK verwacht dat de crisis ‘een substantieel neerwaarts effect zal hebben op elke businesscase’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *