‘Feyenoord opgelucht na beslissing van de UEFA’

Feyenoord lijkt komend seizoen definitief te starten in de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht wilde de bekerfinale alsnog afwerken maar dit plan blijkt onhaalbaar.

Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren wil de finale tegen Feyenoord alsnog afwerken met dit Europese ticket als inzet. De belangen zijn immers groot: aantrekkelijke duels in Europa en miljoenen extra aan inkomsten. Zijn plan was om de finale begin september af te werken en de winnaar rechtstreeks toegang te verlenen tot de groepsfase van de Europa League.

Tot 1 september mag er sowieso niet gevoetbald worden in professioneel verband. Echter, de UEFA heeft laten weten dat de nationale competities en toernooien begin augustus afgerond moeten zijn. In ieder geval moeten de Europese tickets in dat stadium zijn verdeeld. Dat zou betekenen dat de bekerfinale niet meer gespeeld kan worden met het hoogste EL-ticket als inzet.

De UEFA schrijft voor om bij het niet spelen van de bekerfinale het ticket door te schuiven naar de reguliere competitie. Dat heeft de KNVB al gedaan door de nummer drie Feyenoord het beste EL-ticket te geven, PSV het één na beste ticket en het overige ticket is voor Willem II. FC Utrecht staat vrijwel zeker met lege handen.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!