UEFA is op de hoogte van Nederlandse bekerfinale op Bonaire

FC Utrecht had het ludieke idee op de bekerfinale op Bonaire te gaan spelen maar dit idee neemt steeds grotere vormen aan. Ze hebben dit inmiddels laten weten aan de UEFA en aangedragen als scenario om het duel toch te laten spelen.

“Het is heel serieus, want de gezaghebber, de gedeputeerde voor sport en de voorzitter van de voetbalbond op Bonaire hebben dit idee omarmd”, aldus Jeroen Bedaux, een van de advocaten die Utrecht bijstaat.

“Ze zullen vandaag of morgen officieel melden dat ze de finale kunnen organiseren en dat hun accommodatie voldoet aan de regelgeving”, laat Bedaux weten aan NU.nl. “En volgens mij heeft Corendon al aangegeven dat zij de vluchten kunnen organiseren.” Nadat het idee deze week gedropt werd, klonken er al gauw positieve geluiden vanaf het eiland. “Het zou jammer zijn als de KNVB niet van mening verandert”, zo klonk het tegenover Amigoe.

Utrecht wil de bekerfinale dolgraag spelen en niet alleen om de eer. De Domstedelingen willen dat het ticket voor de groepsfase van de Europa League verbonden blijft aan de eindzege. Vooralsnog wil de UEFA dat nationale bonden hun Europese inschrijvingen voor 3 augustus doen. Voor die tijd kan het in elk geval niet op Nederlandse bodem gespeeld worden.Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!