‘Steven Berghuis was snel klaar met trainer Jaap Stam’

Columnist Nico Dijkshoorn heeft uitgehaald naar Jaap Stam. Laatstgenoemde noemde dat het succes van Dick advocaat bij Feyenoord voor een groot deel op zijn conto komt. Dijkshoorn kan zich daar niet in vinden.

“Ik las het interview in Trouw en wist het zeker: Jaap herkent geen medelijden. Hij weet niet dat we hem allemaal maandenlang hebben uitgelachen”, schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. “Voor cynische kijkers was het een feest, die lookalike van een Russische bad guy voor de groep bij Feyenoord. Je hoefde Steven Berghuis en Jaap maar een minuut naast elkaar te zien staan en je wist genoeg: dit wordt niks.”

Dijkshoorn vervolgt: “Steven Berghuis, diep ongelukkig omdat hij niet naar PSV mocht en Jaap Stam diep ongelukkig dat hij een verfijnde vedette moest trainen. Precies daar zit de mislukking van Stam: hij kon het niet opbrengen zijn beste voetballer een beetje te masseren, een beetje op te hemelen. Berghuis heeft geen seconde zijn best gedaan voor die kale bouwvakker naast het veld.”

“Hij heeft iedere training gedacht: Fuck jou, met je gezamenlijk druk zetten en vanuit een gesloten middenveld de bal afjagen. Laat ze die bal bij mij inleveren, dan doe ik er iets bijzonders mee”, zo concludeert Dijkshoorn. “Dick Advocaat begrijpt dat. Hij maakt precies de goede spelers belangrijk. Hij is een coach voor wie je extra hard loopt. Jaap Stam is bij Feyenoord al die tijd een coach geweest met wie ze het in godsnaam dan maar moesten doen.”

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!