FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

BN’ers willen excuses en boycot van Veronica Inside

Het programma Veronica Inside met de heren Johan Derksen, Rene van der Gijp en Wilfred Genee ligt onder vuur. Diverse BN’ers als Eljero Elia en Memphis Depay hebben opgeroepen om ze te boycotten en de adverteerders van het programma te bestoken met DM’s.

Derksen hield maandag in de uitzending van Veronica Inside een monoloog over Akwasi, die tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam een toespraak hield over racisme en zich fel uitsprak tegen Zwarte Piet. De analist zei over de demonstraties dat hij op tv ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’ en stelde dat het in Nederland heel erg mee valt met het racisme.

Daarna werd een tegendemonstrant besproken die bij een Black Lives Matter-protest in Leeuwarden verkleed ging als Zwarte Piet. “Weten we zeker dat dat niet Akwasi was?”, grapte Derksen. Fragmenten uit de uitzending gingen vervolgens als een lopend vuurtje rond op social media. Veel mensen uiten kritiek op de uitspraken en noemen Derksen racistisch.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *