Orkun Kokcu: ‘Ik wil als kampioen vertrekken bij Feyenoord’

Orkun Kokcu heeft grote ambities bij Feyenoord. De jonge middenvelder verlengde onlangs zijn contract met maar liefst vijf seizoen en dat is niet voor niks. Ik ben nog niet klaar hier, ik wil prijzen pakken met Feyenoord. Ik wil als kampioen vertrekken.”

Dat vertelde hij direct nadat hij zijn handtekening had gezet onder het contract, waarover hij eerder al een mondeling akkoord had bereikt. Ook over zijn eigen bijdrage bij Feyenoord is hij tegenover het Algemeen Dagblad zeer duidelijk: “Afgelopen seizoen ging goed, maar ik wil meer en ik moet ook meer laten zien. Dan denk ik meteen aan het maken van meer doelpunten”, vindt de middenvelder.

“Ik heb een goed schot, scoorde als jeugdspeler veel, maar in de Eredivisie nog te weinig. Dat moet anders, daar heeft trainer Dick Advocaat ook op gewezen. Komend seizoen wil ik zeker in de dubbele cijfers belanden qua doelpunten”, is Kökcü ambitieus. Ook staat een debuut in de nationale ploeg van Turkije hoog op zijn wensenlijstje en wil zich dus in de kijker spelen.

“Ik verwacht dat mijn rol dezelfde zal blijven. Geen specifieke nummer tien”, stelt Kökcü, die daarom heeft besloten om de rest van zijn loopbaan met rugnummer 23 te blijven spelen. “Bij Feyenoord zijn we bezig aan iets moois, denk ik. Het is mooi dat Leroy Fer heeft bijgetekend. De trainer vroeg regelmatig of ik ook al mijn handtekening had gezet. Dat is nu het geval en daar ben ik heel blij mee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *