‘Arie Boomsma geen NSB’er, wel engste man van dit land’

Voetbalanalist Johan Derksen vindt Arie Boomsma de engste man van dit land. In een gesprek met de Telegraaf kijkt Derksen terug op de afgelopen twee weken. ‘Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden’, schrijft Derksen.

De laatste uitzending van Veronica Inside is inmiddels twee weken geleden. Een grap van Derksen over rapper Akwasi vormde uiteindelijk de aanleiding. ‘Pas toen er een gemanipuleerd fragment op Facebook verscheen, brak een sociale-mediaoorlog uit. Voor- en tegenstanders bestreden elkaar op een onsmakelijke wijze. Je kunt dergelijke gekkies, die de uitzending niet eens hebben gezien, niet serieus nemen, maar ze zijn blijkbaar in staat een enorme rel te veroorzaken. En dan kunnen we altijd blindelings vertrouwen op Arie Boomsma’, aldus Derksen.

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International is niet te spreken over de houding van Boomsma. ‘Hij maakt deel uit van een groepje pseudo-BN’ers dat meteen adverteerders oproept geen zaken meer te doen met een programma waar racistisch getinte teksten zouden worden gebezigd. Arie zet je dan meteen neer als een racist, om dat twee dagen later weer te herroepen; zoals ik ook al voor homofoob ben uitgemaakt, nadat ik homo’s adviseerde uit de kast te komen, omdat zo’n stap nooit erger kan zijn dan jezelf nog een dag langer verloochenen. Nou vind ik Arie geen NSB’er, maar wel de engste man van dit land. Ik zal me nooit verlagen tot een publiekelijke oproep om zijn sportschool te mijden.’

Ook komt documentairemaakster Sunny Bergman aan bod in de open brief. ‘Als Arie van zich laat horen, kan Sunny Bergman niet achter blijven. Zodra Danny Vera tijdens Veronica Inside roept dat we ook een app hebben, terwijl de zwarte Natacha Harlequin aan tafel zit, denkt Sunny te verstaan dat Danny Vera roept: ‘We hebben ook een aap’. Ach gut, arme Sunny. De kleine meid hoort blijkbaar wat ze wil horen. Nederland is hypergevoelig geworden. Ik realiseer me dat tijden veranderen. De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal. En ik ben geenszins van plan me door die betuttelende meute de mond te laten snoeren.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *