‘Johan Derksen wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld’

Voetbalanalist Johan Derksen ligt zwaar onder vuur vanwege een grap richting de donkere rapper Akwasi. Politicus Richard de Mos is juist vol lof over de analist en diens opstelling in het racisme-debat.

“Derksen staat al weken openbaar terecht voor zijn ‘grap’ over rapper Akwasi die bij zijn toespraak op de Dam opriep tot geweld. Hij zou Zwarte Piet in het gezicht schoppen. Natuurlijk mag je die ‘grap’ niet leuk of verwerpelijk vinden. Je kunt gelukkig ook wegzappen naar een ander kanaal. Maar In plaats vol in te zetten op de vervolging voor het bij wet verboden oproepen tot geweld, werd ‘de snor’, die onderdeel uitmaakt van een satirisch programma, slachtoffer van een golf van totale massahysterie.”

“Een golf waarin we elkaar helemaal gek maken en waar hypocrisie en politieke correctheid strijden om voorrang. De internationals van het Nederlands elftal en nationale vrouwenelftal boycotten Veronica Inside. Deug-BN-ers, zoals Arie Boomsma, stonden rijen dik om adverteerders op te roepen om het programma te boycotten”, opent De Mos zijn column voor de TPO.

“Met het als ‘racist’ wegzetten en framen van andersdenkenden, bannen we racisme niet uit. Met goed onderwijs, onder andere over het slavernijverleden, open gesprekken en het nemen van gepaste maatregelen, zoals de inzet van app-systemen tegen etnisch profileren, kunnen we wél concrete stappen zetten. Helaas lijkt de discussie om bestaand racisme daadwerkelijk te bestrijden verder weg dan ooit, óók bij de media. Het publiekelijk slopen van de markante man uit Grolloo lijkt de voorkeur te genieten boven oplossingsgericht handelen.”

“Geen ruggengraat van een diepgevroren garnaal, maar een open brief aan de Telegraaf was het gepaste antwoord van ‘de snor’”, vervolgt De Mos. “Juist in deze bange dagen van totale gekte, hebben we meer mannen nodig zoals Jan Dijkgraaff (die stopte bij Radio Veronica vanwege alle ‘deugddoenerij’ van onder meer Wilfred Genee, red.) én Johan, mannen die weigeren te buigen voor de met de dag groeiende waanzin.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *