FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Mark Diemers kan Feyenoord beter gaan maken’

Pierre van Hooijdonk is tevreden met de komst van Bryan Linssen en Mark Diemers bij Feyenoord. Over de laatstgenoemde is niet iedereen even enthousiast.

“Ik las dat Kenneth Perez vond dat Diemers geen versterking was, dat hij Feyenoord niet beter ging maken”, concludeert Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. “Ik denk dat dat zeker wel kan. Want ik vind hem namelijk precies hetzelfde type als Kenneth was: stapsgewijs opkomend naar de top. Hij is het creatieve brein, hij heeft het in zich het spel te kunnen verdelen en doelpunten te kunnen maken. Het feit dat jij een middenvelder hebt die doelpunten maakt, en dat heeft hij bewezen, daar is elke ploeg blij mee.”

Diemers scoorde veertien keer in twee seizoenen voor Fortuna. Net als Linssen presteerde hij afgelopen seizoen uitstekend. “Die kunnen echt wel een stapje maken, mits ze goed worden gebruikt. Dat vind ik altijd wel een serieus dingetje. Zij horen bij mijn favoriete spelers uit de Eredivisie. Ik hou van spelers die een doelpunt kunnen maken, middenvelders die een geweldige trap hebben en met een idee tot afwerken komen. Linssen is in de afwerking listiger, maar Diemers is weer extra gevaarlijk bij corners en vrije trappen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *