FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

KNVB komt met groot nieuws voor alle Eredivisieclubs

Vandaag zal de KNVB het compeitieschema gaan presenteren voor het komende seizoen in de Nederlandse Eredivisie. En het blijkt dat de bond heeft geluisterd naar Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax. Dit weet de Telegraaf te melden.

De krant onthult op woensdagochtend: “De KNVB omarmt het plan van Ajax-directeur Edwin van der Sar om de topduels tussen Ajax, AZ, PSV en Feyenoord zo laat mogelijk in het seizoen te laten spelen. Dat blijkt uit het conceptschema van de Eredivisie, dat de voetbalbond vandaag presenteert. Direct nadat Van der Sar het proefballonnetje opliet, zei KNVB-directeur Eric Gudde overigens al met hetzelfde idee rond te lopen. Het vergroot de kans dat er tegen die tijd weer in volle stadions kan worden gespeeld. Zoals bekend, is dat bij de start van de Eredivisie vanwege de coronacrisis nog niet mogelijk en zullen de stadions normaal gesproken pas weer volstromen nadat er een veilig en goedwerkend vaccin of medicijn is ontwikkeld.”

Men vervolgt: “De KNVB kiest er in het conceptprogramma voor om alleen de planning voor de duels in de 21 speelronden tot de winterstop bekend te maken. Eind december volgen de beoogde tijdstippen en data voor de speelronden 22 tot en met 34. Nieuw is dat er op zaterdagmiddag gevoetbald zal worden. Elke Eredivisie-club speelt (minimaal) één thuisduel op zaterdag om 16.30 uur. FC Utrecht en AZ hebben zaterdag 12 september de primeur. Zij openen het Eredivisie-bal.”

De play-offs om promotie/degradatie en Europees voetbal bestaan uit één wedstrijd in plaats van twee. Dat heeft alles met het Europees kampioenschap van 2021 te maken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *