FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ronald Koeman wil Oranje gaan verlaten voor FC Barcelona’

Ronald Koeman zou openstaan voor de functie als hoofdtrainer bij FC Barcelona. Dit weet de krant El Mundo Deportivo te melden. Dit zou wel betekenen dat hij dan Oranje in de steek zou laten.

Voor de aanstelling van Ernesto Valverde kreeg Koeman al een belletje, maar toen lag hij net vast bij Oranje. Na het ontslag van de Spanjaard kon hij weer aan de slag gaan bij zijn oude liefde, maar toen liet de bondscoach weten dat hij per se naar het Europees kampioenschap wilde met zijn keurkorps.

Het bovengenoemde medium schrijft nu dat Koeman het niet aandurft om een derde keer ‘nee’ te zeggen, omdat hij bang is dat de Barça-trein dan niet nóg een keer langskomt. En de man die de Catalanen in 1992 aan Europa Cup I-winst hielp zou de favoriet zijn van voorzitter Josep Maria Bartomeu. Vooral omdat Mauricio Pochettino (de andere topkandidaat) een rijk verleden heeft bij stadsgenoot Espanyol.

Het is algemeen bekend dat er een ‘Barça-clausule’ in het contract van Koeman bij de KNVB staat, al vertelde de oefenmeester eerder wel: “Die clausule treedt pas in werking na het Europees kampioenschap. In dit geval dus na EURO 2021.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *