FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘KNVB wil twee Feyenoorders gaan schorsen’

De KNVB overweegt om de Feyenoorders Bijlow en Geertruida te gaan schorsen voor de Eredivisie als het duo zich niet meldt bij Jong Oranje. Feyenoord wil het tweetal niet afstaan voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wit-Rusland. De club maakt zich zorgen over het coronavirus en de politieke situatie in Wit-Rusland.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord ‘hevig ontstemd’ is door de mededeling van de KNVB. Volgens Voetbal International zijn de Rotterdammers zelfs woedend. Niet alleen de mededeling wekt irritatie, ook het feit dat niet de clubleiding of technische staf, maar de spelers zelf zijn gebeld. Wit-Rusland is aangemerkt als oranje coronaland. Het zou betekenen dat spelers bij hun terugkeer naar Nederland tien dagen in quarantaine moeten. Bovendien zijn er de afgelopen weken veel politieke spanningen.

Volgens Nico Jan Hoogma, de technisch directeur van de KNVB, is er geen keuze en moet de wedstrijd gespeeld worden. “We hebben bij de clubs aangegeven dat we er echt alles aan doen om de veiligheid van de spelers te garanderen. We moeten voetballen. Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijven en dat andere clubs wel spelers afstaan”, zegt Hoogma tegen het AD. “Iedereen gelijk in deze. De dreiging van de schorsing voor Bijlow en Geertruida voor de Eredivisie? Dat zijn gewoon de regels, die internationaal gelden. Die verzinnen wij niet.”

De KNVB heeft de regering gevraagd om internationals een uitzonderingspositie als het gaat om quarantaine. “Slechts Nederland en Moldavië hebben die regels nog niet, 53 landen al wel. Dat heeft ook grote consequenties voor het Europese voetbal straks. Maar wij beslissen dat niet”, aldus Hoogma.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *