‘Steven Berghuis moet Lionel Messi gaan opvolgen bij Barcelona’

Lionel Messi staat na 20 dienstjaren voor een vertrek bij FC Barcelona. En als hij dan daadwerkelijk vertrekt? Wie moet hem daan gaan opvolgen? Het medium Marca kwam met een aantal suggesties naar buiten.

Zij plaatsten vandaag in de papieren editie een lijstje met kandidaten als Neymar Junior, Paulo Dybala, Bruno Fernandes en… Steven Berghuis van Feyenoord.

Marca hanteerde bij het samenstellen van de lijst de scouting-tool ScoutlT en keek enkel naar spelers die in de buurt komen van de speelstijl van Messi. Zo scoren linkspoten met een goed schot behoorlijk op de criteria. Het Dagblad 010 schrijft verder over de Spaanse publicatie: ‘Gedetailleerde percentages van: succes in voltooide diepe passes, gescoorde strafschoppen, geslaagde dribbels, schoten op doel, nauwkeurigheid bij het passeren in het laatste derde deel van het veld, geslaagde verticale passes en nauwkeurigheid van slimme passes. Met een percentage van 64% van de op Messi lijkende statistieken kwam Berghuis in het rijtje van de tien meest begeerde opvolgers van Messi bij Barcelona.’

Alle namen op de lijst: Giorgian de Arrescaeta (Flamengo), Neymar Jr (PSG), Riyad Mahrez (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus), Pizzi (Benfica), Steven Berghuis (Feyenoord), Serge Gnabry (Bayern München), Bruno Fernandes (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en Timo Werner (Chelsea).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *