‘Feyenoord wil Ajax volgen en komt met nieuwe move’

Frank Arnesen de technisch directeur van Feyenoord kijkt jaloers naar de transferinkomsten die jaarlijks binnenstromen bij concurrent Ajax. Daarom wil hij dat voorbeeld graag gaan volgen.

De Deen vertelt aan Voetbal International dat hij niet onder de indruk is van de uitgaande transfers voor zijn komst. “Kijk dan naar PSV, om van Ajax maar niet te spreken. Dan moet je als club kritisch zijn en jezelf de vraag stellen hoe dat kan. En tegelijkertijd alles in gang zetten om ervoor te zorgen dat de volgende speler die we verkopen wél voor een recordbedrag de deur uit gaat.”

Arnesen weet dat het deels met status te maken heeft. “Natuurlijk heeft Ajax de naam mee en een goed trackrecord als het gaat om spelers die de club heeft verkocht. Maar dat alléén kan het inderdaad toch niet zijn? Wij als Feyenoord moeten ons afvragen of we wel het juiste type speler scouten. En leiden we die spelers vervolgens wel goed genoeg op? Zijn we kritisch op onszelf in alle geledingen van de club?”

Arnesen geeft een voorbeeld: “Dacht je dat Mohammed Kudus niet bij ons op de lijst stond? Natuurlijk wel, alleen zijn wij niet in staat negen miljoen te betalen aan Nordsjælland. Ajax wel. Het is geen klagen, maar de realiteit. Het moet alleen niet zo blijven. We kunnen Ajax ook als voorbeeld nemen. Die club is niet voor niets zo ver, dat hebben ze bereikt door goed en veel te investeren in hun eigen jeugd.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!