‘Dick Advocaat niet blij met mollige Feyenoorder’

Feyenoord won gisteren haar eerste competitiewedstrijd met 0-2 van PEC Zwolle. Na de wedstrijd gaf trainer Dick Advocaat aan dat een aantal spelers het gewenste niveau niet wisten te halen. Hugo Borst insinueert dat Orkun Kökcü een van hen is; hij vindt de middenvelder te mollig overkomen.

In de studio van FOX Sports zegt hij: “Misschien zeg ik iets heel geks, maar kan daar zes ons af? Zes ons, dat is toch niet te veel gevraagd?” Ronald de Boer is het hiermee eens: “In mijn ogen kan dat inderdaad, ik ben het met Hugo eens.”

Ook Mario Been is kritisch: “Kökcü had een mindere wedstrijd, komt natuurlijk ook terug van een lange reis met Turkije. We mogen absoluut meer van hem verwachten, daarom werd hij ook gewisseld natuurlijk. Hij bracht inderdaad niet de dingen (…) hij is een speler die vijf, zes keer in de zestienmeter van de tegenstander moet komen. Dat is zijn grote kwaliteit.”

Hij vond het opvallend dat de middenvelder in de slotfase werd gewisseld (Jens Toornstra kwam voor hem binnen de lijnen, red.): “Je zag dat Mark Diemers al omkeek van: nu zal ik er wel af moeten. Maar Advocaat deed toch Kökcü. Normaal gesproken, als Kökcü goed speelt, blijft die altijd wel staan. Dus dat was wel een teken aan de wand.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!