‘Feyenoord heeft goud in handen met João Carlos Teixeira’

Danny Holla denkt dat Feyenoord goede zaken heeft gedaan met het aantrekken van de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira. Hij speelde namelijk met hem samen bij het Engelse Brighton & Hove Albion.

De Nederlander herinnert zich in gesprek met de NOS: “Hij was destijds echt een groot talent. Iedereen had het er toen ook over bij Brighton, dat er een jongen kwam van Liverpool. Je zag ook gelijk dat hij iets speciaals had. Hij kan kansen creëren, dribbelen, is erg goed in de ruimte en ziet veel. Hij kan spelers aanspelen en is erg handig. Hij was ook erg goed dat seizoen.”

Uiteindelijk redde Teixeira het echter niet in Engeland: “Het is allemaal wat anders gelopen voor hem. Voor mij is het lastig in te schatten waarom hij het niet gered heeft. Bij clubs als Liverpool en Porto moet je er gelijk staan en je kansen pakken. Dat is niet makkelijk als je jong bent. Maar ze hebben hem natuurlijk niet voor niets aangetrokken.”

Holla verwacht wel wat van de 27-jarige Portugees in De Kuip: “Ik denk dat hij goed past in de Eredivisie. Hij is een voetballende speler en begrijpt het spel goed. Feyenoord gaat veel plezier aan hem beleven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *