Mark Rutte heeft spijt van Feyenoord-uitspraak: ‘Dat was niet zo fraai’

Gisteren maakte Minister-president Mark Rutte met niet misverstaande worden duidelijk wat hij van de situatie bij Feyenoord vond. Tijdens de wedstrijd tegen Twente werden de coronamaatregelen niet goed in acht genomen en dat irriteerde hem flink. Zij moeten ‘gewoon hun bek houden en naar de wedstrijd kijken’, zei de premier. Achteraf gezien had hij zich netter kunnen uitdrukken, vindt Rutte.

Heeft Rutte spijt van zijn uitspraak? “Spijt is een groot woord, maar ik zag het woord (bek, red.) terug in het filmpje en dat vond ik niet zo fraai. De boodschap is hetzelfde: je moet in het stadion gewoon je mond houden. Dat woord had ik niet moeten gebruiken. Ik had moeten zeggen: hou je mond, niet schreeuwen en niet lawaai maken”, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Rutte bevestigt dat de reactie uit zijn tenen kwam. “Maar dan is het soms handig om toch een klein filtertje in te bouwen. De onderliggende irritatie meende ik wel, maar je moet niet schelden. Wat de boodschap is die ik wil verkondigen? Dezelfde, maar dan zonder het scheldwoord. Ik heb me kapot geërgerd aan de beelden gisteren. We zien het virus zich verder verspreiden. Je weet dat het echt een risico als je in een stadion gaat zitten schreeuwen en aanmoedigen. Ik snap het allemaal wel, maar het kan gewoon niet.”

Bang dat zijn boodschap is ondergesneeuwd is Rutte niet. “Het voordeel is dat we het er nu twee keer over hebben. Dus de boodschap is nu echt aangekomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *