FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Bruno Martins Indi over AZ: ‘Deze club past bij mij’

Bruno Martins Indi speelt de rest van het seizoen voor AZ. Hij wordt voor een seizoen gehuurd van het Engelse Stoke City. Hij vertrok zes jaar terug uit Nederland toen hij het Feyenoord waar hij debuteerde en doorbrak verruilde voor FC Porto.

Na een sterk WK van de in Portugal geboren Nederlander betaalde de Portugese topclub toen zeven miljoen euro voor de verdediger. Na een verhuurperiode aan Stoke City in het seizoen 2016/17 nam de Engelse club hem definitief over van Porto. Martins Indi speelde namens Stoke City nog een groot deel van het vorige Championshipseizoen, maar zat de afgelopen twee wedstrijden niet meer bij de wedstrijdselectie. Daardoor verkast hij nu naar Nederland.

“Deze club past bij mij. Ik pas bij de visie die AZ nastreeft en denk daarom dat we een goede match zijn”, zegt de 28-jarige verdediger tegen de NOS. “Ze willen hier graag agressief verdedigen en ver voor het doel voetballen met een verzorgde opbouw. Waar ik kan wil ik ook mensen helpen in hun ontwikkeling en positieve energie overgeven.” Hij is al tijden uit beeld, maar verwacht nog veel toe te kunnen voegen aan de Eredivisie. “In de zes jaar dat ik weggeweest ben, heb ik mij goed ontwikkeld. Ik heb veel meer ervaring en heb veel wedstrijden in de benen. Ik heb bij FC Porto om de titel gespeeld en later bij Stoke ben ik gedegradeerd. Dat neem ik mee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *