‘Feyenoord – Sparta mogelijk afgelast vanwege corona’

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta van aankomende zondag staat op losse schroeven. Drie Sparta-spelers zijn positief getest op het coronavirus en men vreest dat dit aantal nog oploopt.

“Of we zondag kunnen voetballen? Dat bepaalt de GGD”, zo laat technisch directeur Henk van Stee weten aan het Algemeen Dagblad. “Ik hou mijn hart vast voor vrijdag, wanneer onze medewerkers opnieuw getest worden. We moeten er rekening mee houden dat het niet bij deze drie medewerkers blijft.”

De drie Spartanen zitten inmiddels in quarantaine. “Maar diegenen hebben gisteren nog wel vrijwel de gehele dag op de club rondgelopen na de test van ’s ochtends”, vertelt Van Stee. “Het zou dus zomaar kunnen dat later deze week blijkt dat meerdere werknemers van ons het virus onder de leden hebben.”

Na 72 uur zonder klachten worden de getroffen spelers opnieuw getest en een negatieve uitslag maakt het dan mogelijk om alsnog te spelen tegen Feyenoord, al missen ze dan wel een aantal dagen aan training. Maar de vraag is of de bal zondag überhaupt rolt. Van Stee: “Mocht vrijdag blijken dat meerdere werknemers positief testen, dan bestaat de kans dat iedereen in quarantaine moet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *