FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

De Kromme: ‘De 0-13 is een grote ramp voor de Eredivisie’

Ajax haalde dit weekend met maar liefst 0-13 uit tegen VVV Venlo. Willem van Hanegem vindt deze uitslag maar niets en noemt het een ramp voor de Nederlandse eredivisie.

De Kromme snapt dat Ajax tevreden was met de uitslag. ‘Maar op de lange termijn is deze achterlijke uitslag een ramp voor de Eredivisie’, begint hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘In het buitenland zien ze een spits als Traoré vijf goals maken. Ik hoorde mensen jubelen, want hij schaarde zich zomaar in een rijtje met Marco van Basten. Maar ze zullen over de grens toch niet denken: wow, die maakt zomaar even vijf goals. Nee, ze zien 0-13 als uitslag. Een pupillenuitslag.’

‘De topscorer van de Eredivisie, die wordt niet meer serieus genomen door buitenlandse clubs’, waarschuwt de oud-international. ‘Een speler die naar een grote competitie wil, kan het alleen in de topwedstrijden laten zien, want anders neemt iedereen zijn prestaties met een korreltje zout. En voor de marktwaarde van spelers lijkt mij dit ook geen goede zaak. Nog los van het feit dat het gewoon niet leuk is om naar te kijken.’

Van Hanegem stelt dat trainer Hans de Koning en de spelers van VVV nooit meer van de monsteruitslag afkomen. Hij hekelt de apathische tegenstander van Ajax. ‘Ze staan erbij en kijken ernaar. Letterlijk. Alsof ze het allemaal wel prima vinden. Waar is het ‘tot hier en niet verder’ gebleven? Dat verdwijnt. En we kweken meer van dat soort spelers, hoor. (…) Dit had niets met betaald voetbal te maken.’

‘Zo’n Andre Onana die eens lekker het laatste kwartier op de middenlijn ging staan. Dat je dat allemaal laat gebeuren’, aldus Van Hanegem. ‘Zoals Ajax tegen Liverpool ook door had moeten drukken toen die Klopp in één keer al zijn topspitsen eraf haalde in de Arena. Dat was nou een moment om ze te laten zien: nemen jullie ons niet serieus? Prima, hier komt-ie. Dat lukte niet. Helaas.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *