Feyenoorder niet goed genoeg: ‘Komt handelingssnelheid te kort’

Feyenoord speelde vanmiddag met 2-2 gelijk tegen RKC en moest tevens tijdens het duel middenvelder Joao Teixeira verliezen. Hij ging vroegtijdig naar de kant met een ogenschijnlijke spierblessure. Al speelde de Portugees sowieso al niet heel best, constateert analist Kenneth Perez.

“Ik vind voor topniveau wel dat zijn handelingssnelheid aan de lage kant is, net als bij Diemers. Dat zag je een paar keer in de eerste helft. Het is een mooie en technische speler, maar er waren momenten waarop zijn handelingssnelheid te laag was”, aldus Perez op FOX Sports.

Collega Kees Kwakman is überhaupt niet erg over Feyenoord te spreken. “In het eerste half uur hadden ze een paar goede combinaties. Maar als je ziet hoe Feyenoord zonder bal speelt tegen RKC, vind ik dat echt niet kunnen. Je moet er toch gewoon vol opvliegen? Af en toe komt Nieuwkoop er overheen, maar je moet het veld ook breed houden. Dat gebeurt niet als je met Berghuis en Diemers op de flanken speelt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *