FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Problemen voor Feyenoord na belletje van de UEFA’

Feyenoord speelt morgen in de Europa League een uitwedstrijd tegen CSKA Moskou maar het is nog maar de vraag of de Rotterdammers daar kunnen trainen. Het sneeuwt in Rusland en daarom is het stadion van de club niet beschikbaar.

Oefenmeester Dick Advocaat wordt geciteerd door De Telegraaf: “We hebben een belletje gehad van de UEFA, waarin is medegedeeld dat we niet kunnen trainen in het stadion. We hopen daar snel meer over te horen. Maar goed, daar heeft CSKA dan ook last van.”

Ooit won De Kleine Generaal de UEFA Cup met Zenit Sint-Petersburg. Sinds de zomer van 2012 is hij echter maar één keer in Rusland geweest, voor een loting: “Maar ik vind het altijd leuk om te komen waar ik succesvol ben geweest. Ook in Moskou dus.” Wordt hij met veel respect behandeld door de Russische media? “Dat weet ik niet, die neem ik niet meer op als ze bellen.”

Advocaat wil vooral een zakelijk bezoekje brengen aan Moskou: “Ik ga er niet heen voor het Rode Plein, dat heb ik wel gezien. Ik vind het land overigens nog enorm indrukwekkend. Het is zo groot en alles is er zo gigantisch. Als je dan een beetje de geschiedenis kent van de afgelopen 100 jaar, is het vanzelf mooi om daar weer te zijn de komende dagen.” En van de geschiedenis weet hij behoorlijk veel: “Ik heb pas weer een documentaire over de vroegere president Gorbatsjov gezien. Een van de grootste mensen van Rusland, die dan nu in een flatje zit. Ook weer heel indrukwekkend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *